Maak vandaag kennis met

Percy Balemans

Ik ben sinds begin 2018 lid van de VZV omdat ik het belangrijk vind om contact te houden met collega's en van elkaar te leren.

Ik ben in 1989 afgestudeerd aan de Vertaalacademie in Maastricht (toen nog Opleiding Tolk-Vertaler). Na een aantal jaar in-house bij een vertaalbureau te hebben gewerkt, ben ik 15 jaar ondergedoken in de ICT-wereld, waar ik onder andere werkzaam was als technisch schrijver, copywriter, information designer, webredacteur en trainer. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en één vertaalopdracht was voldoende om weer terug te keren in het vertaalvak. Sinds 2007 werk ik als fulltime freelance vertaler Engels-Nederlands en Duits-Nederlands. Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van advertenties en reclamemateriaal (transcreation), creatieve vertalingen (mode en beauty, kunst en cultuur, reizen en toerisme) en boekvertalingen

Ik ben verder lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) en ik ben Fellow van de Chartered Institute of Linguists (CIOL) en Chartered Linguist (Translator English into Dutch).